Aktuelt

Ti nominasjoner til Bokhandlerprisen

Anne B. Ragde, «Alltid tilgivelse», Oktober Ellen Vahr, «Gaven», Aschehoug Frode Grytten, «Menn som ingen treng», Oktober Helene Uri, «Hålke», Gyldendal Iben Akerlie, «Lars er…

trine_stensen_adm_dir_bokhandlerforeningen

Anne B. Ragde, «Alltid tilgivelse», Oktober
Ellen Vahr, «Gaven», Aschehoug
Frode Grytten, «Menn som ingen treng», Oktober
Helene Uri, «Hålke», Gyldendal
Iben Akerlie, «Lars er LOL», Aschehoug
Jan-Erik Fjell, «Lykkejegeren», Juritzen
Jørgen Jæger, «Fortielsen», Juritzen
Ketil Bjørnstad, «Verdens som var min. Syttitallet», Aschehoug
Tore Renberg, «Du er så lys», Oktober
Vigdis Hjorth, «Arv og miljø», Cappelen Damm
 
– Dette er bokhandelens favoritter! Det er mange etablerte forfattere på årets liste, men også noen nye stemmer. Både en barnebok og en novellesamling er med i kampen om årets bokhandlerpris, sier Trine Stensen, direktør i Bokhandlerforeningen, i en pressemelding.
 
Bokhandlerprisen deles ut etter avstemming blant alle som arbeider i norsk bokhandel. Boka det stemmes på må være av årets bøker og av en norsk forfatter innenfor skjønn/generell litteratur, også barne- og ungdomsbøker. Bokhandlerprisen er en bronsestatuett: «Takk for boken», utført av billedhugger Nils Aas. 

Bokhandlerprisen ble delt ut første gang i 1948. Da het den «Takk for boken» og prisen og ble tildelt Sigurd Hoel. Da tradisjonen ble gjenopptatt i 1981, etter tolv års opphold, fikk den navnet «Bokhandlerprisen». I 1998 ble reglene endret slik at Bokhandlerprisen også kan utdeles til forfattere som har fått prisen tidligere, og fra 2008 startet man med nominasjon til Bokhandlerprisen. I fjor gikk prisen til Maja Lunde for «Bienes historie».

Bokhandlerprisen deles ut 15. november på Litteraturhuset i Oslo